Ervaar je een tekort aan goede mensen in jullie organistie?

De toekomst van gepersonaliseerd leren


Ervaar je een permanent tekort aan goede mensen in jouw organisatie? Heb je te maken met een veelheid van wervings- en opleidingstrajecten? Is het lastig de juiste opleidingen te selecteren, voor de specifieke leerbehoeften? Heb je het gevoel dat je organisatie met mogelijkheden morst? 

 

De technologische ontwikkelingen bieden interessante kansen om het professionele leerlandschap naar je hand te zetten. Digitalisering en vooral artificial intelligence zijn vernieuwende krachten. De mogelijkheden om deze strategisch in te zetten bij gepersonaliseerd leren zijn ongekend.
 
Voor veel organisaties is het belangrijk om in te spelen op de mogelijkheden. Ga je niet mee in deze beweging dan mis je kansen om de beste mensen aan te trekken, hun waarde te vergroten en ze aan je organisatie te binden.

 

De duur dat kennis actueel blijft wordt ieder jaar korter. Het geleerde veroudert en daarmee wordt de terugverdientijd van een opleiding korter. Slimme strategische oplossingen, gekoppeld aan de nieuwste technologische mogelijkheden moeten hier uitkomst bieden.

 

Daarom organiseren wij de dag van professioneel leren:

 

Betere medewerkers met gepersonaliseerd leren

 

Leren is nooit saai. Zeker niet wanneer het precies aansluit bij talent en ervaring.

 

Voel je de behoefte om  met jouw organisatie een nieuwe strategische koers in te zetten? Kom dan als onze speciale gast naar deze bijeenkomst.


Professionele talentontwikkeling

 

Michiel Schoemaker neemt ons mee op een interactieve ontdekkingsreis. Je krijgt grip op de strategische mogelijkheden van big data, learning analytics, zelflerende algoritmen, micro learning, gepersonaliseerde leerpaden en social learning communities. Deze maken van professionele talentontwikkeling een belangrijke pijler in je bedrijfsstrategie.

 

Als hoogleraar Identity and talent aan de Radboud Universiteit in Nijmegen onderzocht Michiel hoe organisaties en comunity’s overleven in het informatietijdperk.

 

 

Mens en app

 

Daan Quakernaat, auteur van ‘Ga kathedralen bouwen’ is continue op zoek naar de balans tussen mens en machine, tussen angst en controle, tussen passie en structuur. Deze middag onderwerpt hij Eric Buffinga en Ian Muller, founding partners achter Wecademy, aan een kruisverhoor.

 

Big data en Social business bieden ongekende mogelijkheden. Maar de nadruk ligt op de klant, niet op technologie. Maatwerk is uit, standaard software is in. Ook deze inventieve startup moet een klantbedrijf worden.

 

Strategie in de praktijk


Daan en Robbert zetten drie ervaringsdeskundigen op het podium:

 

  • Henk Hagoort, bestuursvoorzitter hogeschool Windesheim

  • Debbie Jaarsma, hoogleraar onderzoek & innovatie medisch onderwijs

  • Toine van Eeden, CIO bij NCOI

 

Samen bouwen we aan een passende strategie met gepersonaliseerd leren voor uw organisatie. Wat zijn de problemen die u ondervindt. Welke oplossingsmogelijkheden zijn er. Hoe ziet uw ideale leerlandschap er uit. Wat betekent dit voor uw strategie. 

 

 

 

 

Met 300 stoelen in de fantastische ambiance van hun theaterzaal, bent u deze middag te gast bij AFAS software op het hoofdkantoor in Leusden. Robbert de Ruijter, Manager Opleidingen & Succesmanagement bij AFAS heet u als dagvoorzitter welkom en geeft u een inkijkje in de strategische afwegingen die AFAS op het terrein van opleiden maakt.

 

 

Programma


13.30        welkom met koffie en thee
14.00        Kickoff en Conference
17.00        Afsluiting met borrel en nakaarten

 

 

Meld je nu aan


Het is gratis en levert veel op